Kärsögårdens kök

Det är en alldeles speciell känsla att äta frukost, lunch eller middag med Mälarens vatten strax utanför fönstret.
När vädret tillåter kommer den stora verandan väl till pass - här kan du njuta av både mat och utsikt.
Kärsögården med både kök och servering är KRAV-certiferade vilket vi är glada över.
Vad KRAV-märkningen innebär kan du läsa mer om på KRAVs hemsida och mer om vårt miljöarbete hittar du under länken Gröna Kärsögården.
Nedan har vi listat några exempel på Köksmästarens festmenyer. Om särskilda kostönskemål finns är det inget problem.
Intresserade av catering från oss? Prova catering från vår egen YMCA Food Truck. Vi caterar olika evenemang och tillställningar året runt.
För mer information kontakta kansliet.
Vamt välkomna till bords!
Förrätter

Laxtartar med löjrom på grovt hembakat rågbröd

Tjälknöl med Västerbottenostcrème, frisésallad och tryffeldoftande dressing

Volauvent med kantareller, konjaksröra och karljohansvampcrème

Carpaccio på färska rödbetor med tryffelvinegrette, chèvre och karamelliserad valnöt med smak av pepparrot

Peruansk Ceviche med forellrom, mango, picklad melonsallad och grillad avocado

Varmrätter

Klassisk helstekt biffrad med brynt schalottenlökcrème, potatisterrin, grillad sparris, kantareller och löksky


Blackgarlic stekt ankbröst, morotspuré med brynt smör, friterad jordärtskocka, björnbärschutney, smörslungad färskpotatis och grönsaker


Pocherad hälleflundra i skirat smör med pilgrimsmussla, inkokt fänkål, smörad romsås, havskräftstjärtar och ramslöksskum


Ört- och vitlöksstekt renytterfilé, rotfruktspuré, brynt schalottenlök med säsongens primörer och citronverbenasky


Helstekt oxfilé, italiensk potatiskaka, krämig savoykål, smörfrästa kantareller och rödvinssky


Snittar

Olivbrioche med getostcrème, gulbetssallad och ängssyracrème

Lax med sjögrässallad på yuzu-picklad gurka

Kantareller och färskostcrème med karljohansvamp och friterad schalottenlök på crostini

La Delice (fruktspett) med stänk av limezest och mynta

Brie de Meaux på smördegsflarn med oliver, pimento och rostat sidfläskkrisp

Böcklingröra med stenbitsrom i kanapéer

Färskost med ramslök och rostad vitlök på kavring

Minimuffins med getost och spenat

Jag har varit vegetarian hela mitt liv men er vegetariska mat var nog bland det godaste jag ätit - någonsin. Fantasktiskt god mat och jättetrevlig miljö!
Kursdeltagare på en flerdagarskonferens där samtliga måltider bokats vegetariska.