Kärsögårdens kök

Det är en alldeles speciell känsla att äta frukost, lunch eller middag med Mälarens vatten strax utanför fönstret.
När vädret tillåter kommer den stora verandan väl till pass - här kan du njuta av både mat och utsikt.
Kärsögården med både kök och servering är KRAV-certiferade vilket vi är glada över.
Vad KRAV-märkningen innebär kan du läsa mer om på KRAVs hemsida och mer om vårt miljöarbete hittar du under länken Gröna Kärsögården.
Nedan har vi listat några exempel på Köksmästarens festmenyer. Om särskilda kostönskemål finns är det inget problem.
Intresserade av catering från oss? Prova catering från vår egen YMCA Food Truck. Vi caterar olika evenemang och tillställningar året runt.
För mer information kontakta kansliet.
Vamt välkomna till bords!
Förrätter

Laxröra med kaviar på grovt hembakt rågbröd

Carpaccio på färska rödbetor och honungsglaserad chèvre, jungfrusallad och pinjenötter

Carpaccio, färskost med kantareller samt ärtskott och frisésallad med tryffeldoftande dressing

Varmrätter

Klassisk helstekt biffrad, rotfruktstimbal med parmesan och kantarellsås


Gorgonzolaspäckad lax Florentine med sherrysås och pommes duchesse eller saffranrisotto


Ankbröst med aprikossås, smörslungad färskpotatis och syrade grönsaker


Helstekt oxfilé, italiensk potatiskaka, krämig savoykål och smörstekta kantareller och rödvinssås


Festbuffé

Potatiskaka med fetaost och salvia alt. Fransk potatissallad

Tjälknöl

Inkokt lax med romsås

Kycklingsallad med rödbetor, chèvre, babyspenat och bacon

Kantarellpaj alt. västerbottenpaj

Klassisk bulgursallad från mellanöstern

Coctailtomatsallad med mozzarella och basilika

Skålar med hummus, tapenade, myntasås, oliver

Ostbricka med kex

Hembakt bröd

Fruktfat

Jag har varit vegetarian hela mitt liv men er vegetariska mat var nog bland det godaste jag ätit - någonsin. Fantasktiskt god mat och jättetrevlig miljö!
Kursdeltagare på en flerdagarskonferens där samtliga måltider bokats vegetariska.